Monday 30 May 2016

Prague Marina photowalk / Fotoprocházka pražskou marínou


On Saturday I took a part in a photo-walk organised by Fotosféra festival. Organisers of this festival are mapping the ever changing part of Prague 7 (Holešovice) in photographs and trying to involve the local community in the process by providing various experiential workshops and exhibitions. You may remember the rooftop workshop I took last autumn and wrote about here or follow the #HolesoviceNOW hashtag.

V sobotu jsem se zúčastnila foto procházky organizované festivalem Fotosféra. Organizátoři tohoto festivalu mapují ve fotografiích rychle se měnící část Prahy 7 (Holešovice) a zapojují do tohoto procesu i místní komunitu organizováním různých zážitkových workshopů nebo výstav. O workshopu Holešovické střechy, kterého jsem se účastnila na podzim, jsem již psala tady. Můžete taky sledovat hashtag #HolesoviceNOW.




This time a photo-walk led us to the industrial part of Holesovice harbour = Prague Marina, that is changing dramatically from day to day. The weather was promising rainstorms, but we managed the first part of the walk without rain and had nice dramatic clouds as a background as a bonus. The storm hit us in about 2/3 of the way and we enjoyed drinks and snacks in the nearby restaurant. During the way the captain of Prague steamboat company Štěpán Rusňák, who provided many interesting bits of information about the life on Prague river in the past and present.

Tentokrát nás foto procházka zavedla do průmyslových částí holešovického přístavu = Prague Marina, který se den ze dne mění před očima. Počasí slibovalo bouřku a lijáky, ale první část foto procházky jsme zvládli ještě za sucha a dramatické mraky jako bonus dokreslily pěkné pozadí. Bouřka nás dohnala asi ve 2/3 procházky, takže jsme se schovali do nedaleké hospůdky na něco malého k zakousnutí a zapití. Během cesty nás doprovázel i kapitán pražské paroplavební společnosti Štěpán Rusňák, který nám pověděl spoustu zajímavostí o životě v okolí přístavu v minulosti i současnosti.




I did not mind the last part we missed, as I know the places and sometimes go here for a walk myself. The first part was new to me though and I was happy to join other photographers, as I would probably not be brave enough to go by myself. I am a bit afraid of vacant buildings and squatters living there.

Že jsme o část procházky díky bouřce přišli mi tolik nevadilo, protože tato místa znám a občas se tam zajdu projít. Naopak jsem byla moc ráda, že jsem se mohla přidat k dalším fotografům na první část, protože do těchto míst bych se sama asi neodvážila. Opuštěné stavby a jejich squaterští obyvatelé mě trochu děsí.


Enjoy the photos. You can also check my photo gallery (and purchase some) at 500px site.


A teď už se pokochejte fotkami. Můžete taky navštívit moji prodejní galerii na 500px.







Photographers photograph photographing photographers :)

Fotografové fotografující fotografující fotografy :)






6 comments:

  1. Dramatic clouds, indeed. I like the abounded buildings and when done up they could be used for so many things. - Cafés, restaurants, artisan shops, etc.

    ReplyDelete
  2. that looks like a really cool place! thanks for the pictures :)

    ReplyDelete
  3. Some very cool pictures there!
    And funny to see the photographers in action, doing almost anything for the right angle. :-)

    ReplyDelete
  4. Gorgeous photos, I have really enjoyed seeing this new part of Prague

    ReplyDelete
  5. Prague is amazing, may thanks for sharing this

    ReplyDelete